top of page
Blog: Blog2
Search

6 vinkkiä etätyöskentelyyn ja työhyvinvoinnin ylläpitämiseen

Tänä päivänä etätyöskentely on lisääntynyt merkittävästi ja moni tottumaton tuskailee kuinka pitää työmotivaatiota yllä, pitää huolta työhyvinvoinnista ja saada lisättyä arkiaktiivisuutta kun päivät toisensa perään vierähtävät oman kotisohvan nurkassa. Alle kokosin listan toimivia vinkkejä, joita kokeilemalla voit sinäkin saada hieman piristystä ja uutta intoa kotona työskentelemiseen!
1. Aloita aamusi pienellä happihyppelyllä, kehon availulla ja ravitsevalla aamupalalla.


Raitis ilma herättää sinut ja tekee päivän aloittamisesta paljon helpompaa. Yön jäljiltä kankean kropan saat vetreäksi joogaamalla tai lyhyelläkin kehon availulla. Samalla myös mieli virkistyy ja ajatustyöskentelyn aloittaminen helpottuu. Päätä aamutoimesi ravitsevalla aamupalalla ennen työpäivän aloittamista.


2. Pidä huolta nesteytyksestä, säännöllisestä ateriarytmistä ja ravitsevasta ruuasta.


Juo vettä pitkin päivää ja pyri syömään normaalisti 3-4h välein välttääksesi nuukahtamisen ja energiavajeen kesken päivän. Syö monipuolisesti ja pidä huoli riittävästä kasvisten määrästä. Se on helppo ja tärkeä asia, johon voit ravitsemuksessa keskittyä.


3. Tee työpisteestäsi mukava ja motivoiva


Kalliiden työtuolien ja sähköpöytien sijasta tärkeämpää on se, että nouset välillä ylös liikuttamaan kroppaasi. Lisäksi paras työpiste ja -asento on sellainen, joka on sinun mielestäsi mukava. Päätä sellainen paikka, jossa pystyt parhaiten keskittymään, joka on riittävän valoisa ja joka motivoi juuri sinua työskentelemään.


4. Ole yhteydessä työkavereihisi pitämällä etälounashetkiä tai sopimalla kävelypalaveri ulkona.


Voitte jakaa samalla kuulumisia ja antaa vertaistukea toisillenne poikkeuksellisten työolojen vallitessa. Sosiaalinen kanssakäyminen on kuitenkin merkittävä osa arkea sekä työhyvinvointia.


5. Tauota päivää riittävään usein


Mikrotauot n.5min - Nouse ylös ja liikuta kroppaasi. Tee muutama kyykky ja punnerrus tai muutama aktiivinen venytys.


Lyhyet tauot 10-15min - Kahvitauko, taukojumppa, meditaatio tai muu hengähdys katkaisemaan työpäivää.


Pidempi ruokatauko 1h - syö ja käy ulkona haukkaamassa raitista ilmaa. Pienellä happihyppelyllä saat kunnon irtioton keskellä päivää ja ehdit nauttia myös auringonvalosta. Saat samalla myös selätettyä iltapäivä uupumuksen.


6. Tee selkeä ero töiden ja vapaan välillä


Päätä kellonaika, jolloin työt alkavat ja loppuvat. Pidä kiinni näistä kellonajoista. Kun päivä päättyy, siivoa työpisteesi pois, sulje tietokone ja lähde vielä kävelylle töiden jälkeen tuulettamaan aivoja. Kun palaat, ei kotisi ole enää työpaikka, vaan paikka, joka on varattu rentoutumiselle, olemiselle ja omille harrastuksille.


Voimaannuttavaa työviikkoa!


-Natsku

68 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page