top of page
Blog: Blog2
Search

Hetkessä elämisen hankaluusNykyään on niin kiire suorittaa elämää ja suunnitella tulevaa, että elää aina mielessään jo seuraavaa hetkeä ja itse eläminen unohtuu. Pelätäänkö pysähtymistä ja niiden tunteiden kohtaamista, joita niin kovasti kiireellä yritetään sivuuttaa. Aina pitäisi tehdä jotain hyödyllistä tai vähintäänkin kehittävää ja jos sitä aikaa jostain syystä jää ylimääräistä, käytetään se somen selaamiseen, eikä taaskaan jää aikaa omille ajatuksille. Keskittymiskyky hipoo nollaa ja arjen pienet vastoinkäymiset saavat pään kiehumaan kiukusta. Jokin ärsyttää, turhauttaa eikä itsekään edes tiedä miksi.


Hetkessä elämistä voi onneksi opetella. Keskittyminen ja kärsivällisyys ovat taitoja, jotka ruostuvat jos niitä ei käytä. Olen itse lopettanut 10 minuutin meditaation kesken, sillä hiljentyminen ja tekemättömyys tuntui liian turhalta kun olisi niin paljon parempaakin tekemistä. Todellisuudessa en siis edes sen vertaa kyennyt keskittymään juuri siihen hetkeen. Helpompi oli tietenkin perustella itselleen, että saa käytettyä senkin ajan hyödyksi johonkin muuhun askareeseen. Oikeasti kaikista eniten olisin kuitenkin tarvinnut harjoitusta juuri vain olemiseen.
Jos kalenteri on täynnä töitä, treenejä, tapaamisia ja illanviettoja ei jää aikaa tehdä asioita toisin. Toistetaan vaan tuttua oravanpyörää, jossa on helpompi jatkaa juoksemista kuin antaa sen pysähtyä. Kuitenkin juuri se hetkellinen tylsyys ja hengähdystauot auttavat jaksamaan elämässä. Kuulun niihin tyyppeihin, jotka eivät siedä tylsyyttä, joten meditaatio ja sen harjoittelu on ollut melkoinen haaste ja täytyy myöntää, että vielä ollaan melko kaukana siitä mielenrauhasta, jonka toivon joskus saavuttavani. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen missä olen nyt, sillä minä yritän ja haluan oppia. Haluan oppia olemaan läsnä itselleni, jotta voin myös olla sitä paremmin muille.

Jos nyt luet tätä ja olet päässyt tänne asti niin pysähdy hetkeksi. Sulje silmät ja hengitä oikein syvään, pidätä hengitystäsi hetki ja puhalla sitten ulos. Toista tämä kolme kertaa. Kiitos, että pysähdyit tänään kanssani hetkeksi<3


Ihanaa loppuviikkoa!


-Natsku


75 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page