top of page
Blog: Blog2
Search

Hyvinvointia ei voi suorittaa

Dieettejä, treenejä, mindfulnessia, vihermehuja, joogaa, meditaatiota, sosiaalista elämää, siistiä kotia, lenkkeilyä, itsensä kehittämistä, treenikelloja, unen optimointia ja askelmittareita. Välineitä ja tietoa meiltä ei puutu, mutta ahdistutaan ylitsevuotavasta informaation tulvasta. Hyvinvoinnista on muodostunut suorittamista, joka kääntyy itseään vastaan. Unohdetaan se kaikista tärkein eli kuinka kuunnella itseään, omaa kehoaan ja niiden viestejä. Kuinka ollaan armollisia itseään kohtaan ja kuinka tehdään asioita siksi, että saamme ja haluamme tehdä niitä eikä siksi että on pakko.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on käsitteenä laaja ja moniulotteinen. Sitä voidaan kuvata yksilön kokemukseksi omasta elämästään ja sen mielekkyydestä. Hyvinvointi on kokonaisuus, joka rakentuu toisistaan riippuvaisista tekijöistä kuten lepo, liikunta, ravinto ja mielen hyvinvointi.


Nämä kaikki hyvinvoinnin osa-alueet ovat todella laajoja ja jokaisesta erikseenkin voisi kirjoittaa useammankin kirjan. Se tässä kuitenkin onkin parasta, että kaikkea ei voi eikä tarvitse tietää. Riittää, että tuntee itsensä, kuuntelee kehoaan ja luo elämästään omannäköisensä. Hyvinvoinnissa on kuitenkin aina kyse yksilön omasta kokemuksesta ja jokainen meistä on erilainen. Se mikä toiselle toimii ei välttämättä lisää toisen hyvinvointia, sillä kyseessä on aina kokonaisuus, joka koostuu aivan erilaisista palikoista.

Avainsana tähän kokonaisuuden hallintaan on tasapainon löytäminen ja sen jatkuva hakeminen aina uudestaan ihmisen kehittyessä ja elämäntilanteen muuttuessa. Muutos on varmaa, joten sen hyväksyminen ja joustavuus on tärkeää voidakseen hyvin ja löytääkseen itselleen tasapainon elämässään. Elämä on matka, joka on täynnä erilaisia juonenkäänteitä ja haasteita, mutta juuri se tekee elämästä mielenkiintoisen.


Hyvinvoinnista puhuttaessa tärkeintä on lisätä hyvää kieltämisen sijasta. Hyvä lisää hyvää ja paremmista valinnoista tulee hiljalleen helpompia, osa elämää. Tämä pätee kaikkiin hyvinvoinnin osa-alueisiin, liikuntaan, ravintoon, lepoon ja omien arvojen mukaiseen elämään. Jokapäiväisiin valintoihin.

Usein mitä stressaavampi työ tai mitä haastavampi elämäntilanne, sitä suurempi merkitys on omasta hyvinvoinnistaan huolehtimisella. Silloin kun tuntuu ettei olisi aikaa tai innostaisi vaikkapa meditoida niin juuri silloin tarvitset sitä kaikista eniten. Pienikin pysähtyminen saattaa antaa uskomattoman paljon lisää virtaa ja auttaa palautumaan kuormittavan arjen keskellä. Älä säti itseäsi jos tunnet itsesi väsyneeksi tai mielesi on maassa. Sun keho ja mieli tekee parhaansa, ihan joka päivä. Usko ja luota siihen. Hyväksy kaikki tunteet ja tuntemukset mitä pintaan nousee, ne yrittävät kertoa sinulle jotain. Pysähdy kuuntelemaan mitä sinä tai kehosi yrittää sinulle viestiä.

Miksi omasta hyvinvoinnistaan on syytä huolehtia? Haluatko olla parempi vanhempi, kumppani, ystävä tai työntekijä. Kun pidät huolta itsestäsi sinun on helpompi olla parempi ihminen itsellesi ja muille. Lisäät onnellisuutta ja saat lisää energiaa arkeen ja opit nauttimaan elämästä ihan joka päivä ei vaan viikonloppuisin tai seuraavalla lomalla. Mahdollisuus myös antaa energiaa muille. Sinun täytyy ensin auttaa itseäsi, jotta voit auttaa muita. Tyhjästä tankista on mahdoton jakaa. Tarvittaessa voi jopa hakea tukea ja apua ulkopuolelta kun omat voimavarat eivät riitä.


Aito motivaatio lähtee aina sisältäpäin. Tieto itsessään ei saa sinua voimaan paremmin tai elämään onnellista elämää. Tarvitaan sisältäpäin lähtevä itsemyötätuntoon perustuva halu tehdä asioita toisin. Sinun tulee aidosti haluta itsellesi hyvää saadaksesi pysyviä muutoksia. Mikään ei myöskään muutu jos mitään ei muuta! Tarvitaan muutosta, uusia rutiineja ja tapoja, jotka auttavat pitämään kiinni paremmista valinnoista. Tässäkin askel kerrallaan on avain onneen. Kaikkea ei tarvitse eikä pidä muuttaa kerralla. Löydä itsellesi parhaat työkalut, kokeile erilaisia juttuja ja päätä itse mikä tuo sinulle lisää hyvää.

Kiinnostu itsestäsi ja omasta hyvinvoinnistasi. Pysähdy kuuntelemaan mitä sinulle kuuluu. Ole innokas oppimaan uutta ja lähde parantamaan elämänlaatuasi rakkaudesta käsin ei siksi, että niin pitäisi tehdä tai koska minä pyydän sinua tekemään niin. Tee se siksi, että haluat itsellesi parasta<3


Jos haluat saada tukea oman hyvinvointisi parantamiseen niin mun Voimaannuttava arki -verkkovalmennus on NYT ostettavissa https://feelbie.com/coachnatsku


Valmennus starttaa 17.1.2022! Lisätietoja löytyy linkin takaa :) Voit hyödyntää myös käyttämättömiä liikuntaetuja valmennuksen ostoon!


Voimaannuttavaa loppuvuotta sekä ihanaa joulun odotusta<3


-Natsku61 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page